duminică, 1 mai 2011

Incercati si voi!

A trecut si 1 Mai. Acum chiar ca nu mai avem nicio scuza, nu mai avem ce punti sa mai facem si pana la concediul din vara tot intr-un stres o sa o tinem.

Ma gandeam sa va dau cateva "sfaturi" sau ponturi sau cum vreti voi sa le spuneti. Nu inchideti pagina asta de web inainte de a le citi. Nu trebuie sa le puneti in practica. Cititi si incercati cand sunteti singuri. S-ar putea sa fiti surprinsi de rezultate.

Deci, ca sa reducti stresul (acasa sau la birou) puteti sa:

Mergeti la culcare in preajma orei 22 astfel incat, intervalul orar 22-24 sa va prinda dormind iar meridianul „trei focare” sa aiba conditii optime pentru a transporta energia in intregul corp, permitand astfel refacerea acestuia. Principalul beneficiu rezultat este ca veti face fata mai bine situatiilor stresante, datorita unui nivel energetic ridicat si unui corp odihnit.
 
- Puneti in locul unde stati cel mai mult un ghiveci cu o floare, o planta. Va va determina sa o ingrijiti, sa o priviti din cand in cand si astfel ca va „luati minte”, chiar si pentru un minut, de la problemele zilnice. Pe langa bucuria estetica, culoarea verde induce o stare de relaxare si contribuie la detensionarea ficatului, unul dintre organele cele mai afectate de stres.

Consumati multe fructe si legume nepreparate, crude si veti beneficia de hrana vie atat de necesara unui organism viu.

Oferiti-va 20-30 de minute zilnic in care sa reduceti stimulii exeriori la minim: gasiti un loc linistit, inchideti telefonul, televizorul, radioul, reduceti la minim lumina, muzica si stati. Pur si simplu stati! Indepartati obsedantul „nu sta degeaba” pentru ca atunci cand stati in aceste conditii, stati pentru voi, pentru binele personal si astfel, „faceti” ceva ce nimeni nu poate face pentru voi. Asta imi place mie tare.

- Un exercitiu foarte simplu dar foarte eficient este cel in care, planificat sau spontan, ne oprim din activitatea pe care o facem, ne frecam palmele una de alta pana se incalzesc si apoi le punem pe ochi. Beneficii: relaxarea oferita de caldura palmelor si de intunericul creat astfel si energizarea a doua meridiane care strabat intregul corp si al caror punct de plecare se gaseste in preajma ochilor – meridianul vezicii biliare si cel al vezicii urinare. Nu in ultimul rand pauza oferita de executarea acestui exeercitiu va ofera momentele necesare detensionarii sistemului nervos si a decontractarii musculaturii oculare.

Incercati macar unul din sfaturile de mai sus. Functioneaza garantat! Daca vreti mai multe sau vreti sa aflati si alte metode pentru reducerea stresului sau despre ce minuni mai facem noi va asteptam telefonul sau email-ul.

www.officeinsights.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu