marți, 30 august 2011

Care este valoare mea de piata?

Pana la urma atunci cand mergem la un interviu sau cand ne interesam despre un job intrebam si "cati bani da X (firma respectiva)". Dar cati dintre noi se intreaba cam care ar fi salariul pe care il merita? Care este salariul din piata corespunzator pregatirii si experientei lor? Care sunt salariile din piata pentru posturile similare?

Stiu. Este greu de dat un raspuns si asta pentru ca in ultimii 2 ani, din cauza contextului economic-aceasta criza in spatele careia se ascund ca in spatele unei cortine si isi motiveaza absenta de implicare cei implicati in procesul de recrutare, nu se mai pot face evaluari realiste asupra pietei resurselor umane. Un lucru este cert: salariile nu au crescut! Dar ce s-a intamplat cu oamenii? Au stagnat si eu din punct de vedere al acumularii de cunostinte? Au refuzat sa mai munceasca?  Au refuzat sa mai gandeasca? NU!!!

Acestea fiind spuse, revenim la problema initiala: aceea de a crea un brand personal, acel  EU SRL si de a-i stabili si valoarea de piata. Odata stabilita, aceasta va fi inca o caramida la construirea brandului personal si ne va ajuta sa ne canalizam energia pentru atingerea obiectivului propus.

Sa facem un exercitiu. Sa incercam sa ne stabilim valoarea de piata.



Ulterior voi reveni cu niste instrumente de evaluare a brandului personal: pentru ghidare (in cazul in care nu ati reusit sa stabiliti valoarea) sau pentru verificare (pentru a vedea cat de realisti ati fost).

Life Coaching

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu