luni, 29 august 2011

Depinde de mine...numai si numai de mine!

Este o propozitie pe care o auzim des. La un moment dat chiar ma saturasem de ea. Insa, am avut norocul si rabdarea de a sta putin si de a ma gandi dincolo de cuvinte.
Buddha spunea:
" tamplarii lucreaza lemnul. Arcasii, sagetile. Inteleptii se modeleaza pe sine."

Toti avem exemple din copilarie care ne-au facut sa spunem: "asta vreau sa ma fac si eu cand voi fi mare" sau " niciodata nu voi fi asa".

 Uneori, este bine sa intoarcem capul catre prietenii de pe ocean (SUA) pentru ca ei au fost dintotdeauna o natiune Self-Help, o natiunea oamenilor care se bazeaza pe sine si care respecta oamenii asa cum sunt ei de fapt. Inainte de a ne forma o opinie despre cineva trebuie sa invatam sa ascultam, pentru ca numai ascultand putem invata. daca vorbim in loc sa ascultam nu avem timp sa acumulam informatie. trebuie sa vorbim doar dupa ce avem capacitatea necesara.

Un alt aspect important legat de modul in care vrem sa ne formam ca brand personal (sa ne uitam la Michael Jackson sau la Amy Winehouse- fiecare a avut ceva special si se identifica prin ceva) este reprezentat de ELIMINAREA GANDURILOR NEGATIVE. Faceti o lista cu toate aspectele pozitive din viata voastra, existente sau potentiale. Incercati pe cat posibil sa va ghidati in functie de ele si nu uitati sa...zambiti! Daca nu puteti, exersati! Exersati in oglinda! Suna bizar dar functioneaza. Si pana la urma cine va vede acasa, in olginda de la baia in care sunteti singur? Nu are cine sa rada de voi...S-a demostrat stiintific faptul ca "actiunea" de a zambi relaxeaza.

Fiti relaxati pentru a transmite exact ceea ce v-ati propus!

Office Insights

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu