marți, 15 martie 2011

OFFICE INSIGHTS

Suna bine in engleza. Nu am gasit echivalent in limba romana. Cateodata e mai usor sa exprimam nistre fraze din romana prin doar cateva cuvinte in engleza. Doar cum era sa spun: rationalul din spatele emotionalului> Sau poate studierea comportamentului angajatilor la birou> Nu cred. As fi uitat si eu numele pana sa aiba loc intalnirea.


OFFICE INSIGHTS este un program de team building continuu, la birou. Da, da! La birou. Problema la noi in tara este faptul ca team-building= team-drinking de fapt. In viziunea oamenilor, team-building inseamna “mergem la munte si ne dam cu atv-ul”.
Conceptul este mult mai complicat si complex de atat. TB inseamna sa iei un colectiv si sa il plasezi intr-o situatie complet noua, avand astfel posibilitatea de a evalua capacitatea de analiza, adaptare, lucru in echipa si alte obiective propuse pentru evaluat.

Rezultatele unui TB clasic sunt masurabile insa au efecte imediate si pe termen scurt. Dupa revenirea in cadrul clasic de la birou oamenii se comporta la fel ca inainte de TB.

OFFICE INSIGHTS isi propune sa motiveze altfel oamenii si ofera departamentului de HR al unei companii posibilitatea de a evalua pe termen lung anagajatii si de aprofunda  si interveni pe parcurs in anumite aspecte ale evaluarii.

Toata lumea se intreaba cum se poate face acest lucru, cine il face si bineinteles cat costa (asta fiind un aspect important in Romania in contextul economic actual). Sa le luam pe rand:

In cadrul programului exista 3 module diferite. Orice companie poate adopta oricare dintre cele trei module, insa pentru eficienta noi recomandam sa fie “cumparat” tot pachetul. Cele trei module sunt: EXPRESS YOURSELF, CLIMBING INSIDE, STRESS MANAGEMENT (aceeasi explicatie ca la inceput pentru denumirile in engleza).
 
EXPRESS YOURSELF este un modul pentru dezvoltare personala si cresterea capacitatii de comunicare in cadrul grupului prin metode expressive care:
-  ajuta angajatul sa constientizeze nevoile si sa le exprime liber
creste nivelul de comunicare la nivel de grup
-  creste gradul de ascultare a nevoilor celuilalt “interes in interesul celuilalt” 
- se identifica si se constientizeaza pe loc situatiile generatoare de criza
                                                      - se folosesc metode si activitati creative: pictura, desen, modelaj,      muzica, miscare, colaj

 
CLIMBING INSIDE este modulul  pentru depasirea situatiilor limita si cresterea increderii de sine si in grup cu ajutorul activitatilor sportive. Adica:
- program pentru dezvoltare personala si autocunoastere prin climbing si bouldering
- activitatile se vor desfasura in cea mai mare sala de climbing din Bucuresti
- programul este special contruit pentru dezvoltarea increderii in sine si a increderii in ceilalti precum si
pentru dezvoltarea capacitatii de gasi solutii optime cu anumite elemente oferite si in diverse situatii date


 
STRESS MANAGEMENT nu se poate referi decat la managementul stresului:D. Si asta nu se intampla nici cu ajutorul calculatorului, nici  jucand Angry Birds pe telefon ci se face prin tehnici de relaxare body-mind-spirit si metode expressive. Suna ciudat dar e atat de eficient!!!V-am pierdut pe drum…. Nu-i nimic. Recuperam acum toata echipa!

Toate lucrurile astea nu sunt facute la intamplare. Cei care tin aceste sesiuni sunt oameni cu experienta in lucrul cu oamenii (daca gasiti voi alta formulare sa imi spuneti si mie) ba mai mult sunt:
- formatorii si trainerii sunt specialisti ai Asociatiei Romane pentru Terapii Expresive (A.R.T.E.)
- instructori de escalada
- consilieri psihologici
- psihologi certificati in consiliere psihologica adleriana
- formatori in educatia continua a adultilor
- specialisti in metode de relaxare si in integrarea body-mind-spirit

Si acum ultimul aspect….money, money, money. Must be Funny! Pai la partea financiara stam bine. Avand in vedere ca oamenii raman la birou nu exista costuri cu cazare, transport, mancare, bautura, coffee break, inchiriat atv-uri si arme de paintball.
OFFICE INSIGHTS costa cel mult cat un team building normal, diferentele
fiind evidente atat calitativ cat si cantitativ.

Si stiti care e partea funny sau interesanta. Participantii primesc un card cu ajutorul caruia se poate masura nivelul de stress la birou.
Credeti ca o sa mai comenteze careva la situatii tensionate:D>