luni, 30 mai 2011

All inclusive!


Peste 2 zile vine vara. Bineinteles ca in mintea nostra vara e deja din martie si concediile sunt de ceva timp planificate. Acum trebuie sa intram doar in starea de concediu.
Orasul o sa fie cam gol, o sa se circule bine adica; la birou exista riscul sa lipseasca persoana care sosea prima si punea de cafea; dar pana in toamna cred ca o sa ajungem toti cu bine.

Noi, cei cu Office Insights, ne gandeam ca din septembrie sa nu iesiti brusc de la all inclusive si sa intrati in biroul rece. Asa ca va propunem un Team-Building All Inclusive !

Pana la urma cam de asta are nevoie orice angajat: sa vina cu placere la locul de munca si sa aiba cate putin din birourile Google si la serviciul sau!


Asa ca noi vom munci in lunile de vara pentru ca atunci cand va intoarceti la birou sa fie totul mai placut si ALTFEL!

vineri, 6 mai 2011

Arta ca terapie sau terapia o forma de arta?


Pentru ca ceea ce facem noi aici este treaba serioasa si implica actiuni si concepte care trebuie intelese de toata lumea, ne-am gandit sa va povestim putin cum sta treaba cu art-terapia.

Iarasi va rog sa nu inchideti. In Romania, cand se aude cuvantul "terapie", lumea se duce cu gandul la o persoana bolnava. Bolnava de orice. Nu conteaza. Bolnava. Daca are nevoie de terapie e clar bolnava. Ceva cu capul are sigur, isi spun multi dandu-si coate.

Ceea ce folosim noi in seseiunile pe care le tinem se numeste ART-TERAPIE. Stiu, iarasi stramba multi din nas. Trebuie sa vedeti latura  frumoasa si cea care ajuta cu adevarat. Sa va lasati "prada" acestor seminarii, iar rezultatele vor fi garantate.

Iata cum a inceput totul:


Cam in aceasi perioada, adica sfarsitul anilor ’40, simultan in Anglia si in S.U.A., Adrian Hill, artist si Margaret Naumberg, psiholog, au folosit expresia “art terapie” pentru a-si descrie munca. Daca Adrian Hill a descoperit beneficiile art terapiei experimentand direct prin desen si pictura in timp ce se refacea dupa o tuberculoza, Margaret Naumberg, in practica sa, a vazut imaginile create drept o forma de comunicare simbolica intre pacient si terapeut.
Cei doi pionieri ai art terapiei, cel mai probabil datorita diferentelor de formare anterioara precum si a modului in care au descoperit virtutiile terapeutice ale art terapiei, aveau perspective diferite: Hill promova arta ca si terapie in timp ce Naumberg vorbea despre folosirea artei in terapie.
Cei doi considerau ca valoarea art terapiei consta in “absorbirea completa a mintii (si a degetelor) ce permite eliberarea energiei creatoare, deseori inhibata in pacient” (Adrian Hill) respectiv “eliberarea inconstientului prin mijloacele exprimarii artistice spontane” (Margaret Naumberg)
Aceste diferente initiale au generat dezvoltarea ulterioara a art terapiei in doua moduri de percepere si practica diferite : folosirea artei ca si terapie si (psiho)terapie prin arta. Prima perspectiva pune accent pe virtutiile vindecatoare ale artei in timp ce a doua promoveaza importanta relatiei terapeutice ce se formeaza intre terapeut, client si produsul artistic al celui din urma.
Aceste distinctii au condus la numeroase dezbateri in lumea art terapeutilor, privind locul si modul in care apare efectul terapeutic : datorita procesului creativ in sine, datorita relatiei terapeutice, sau, asa cum cei mai multi art terapeuti considera acum, datorita unei subtile si complexe relatii intre cele doua.
In art terapie, aceasta dinamica este numita deseori “relatie in triunghi”: client, produs si art terapeut.
In functie de necesitatile concrete, se poate pune un accent mai mare sau mai mic pe una dintre laturi, in cadrul aceleiasi sedinte sau pe parcursul procesului terapeutic.


duminică, 1 mai 2011

Incercati si voi!

A trecut si 1 Mai. Acum chiar ca nu mai avem nicio scuza, nu mai avem ce punti sa mai facem si pana la concediul din vara tot intr-un stres o sa o tinem.

Ma gandeam sa va dau cateva "sfaturi" sau ponturi sau cum vreti voi sa le spuneti. Nu inchideti pagina asta de web inainte de a le citi. Nu trebuie sa le puneti in practica. Cititi si incercati cand sunteti singuri. S-ar putea sa fiti surprinsi de rezultate.

Deci, ca sa reducti stresul (acasa sau la birou) puteti sa:

Mergeti la culcare in preajma orei 22 astfel incat, intervalul orar 22-24 sa va prinda dormind iar meridianul „trei focare” sa aiba conditii optime pentru a transporta energia in intregul corp, permitand astfel refacerea acestuia. Principalul beneficiu rezultat este ca veti face fata mai bine situatiilor stresante, datorita unui nivel energetic ridicat si unui corp odihnit.
 
- Puneti in locul unde stati cel mai mult un ghiveci cu o floare, o planta. Va va determina sa o ingrijiti, sa o priviti din cand in cand si astfel ca va „luati minte”, chiar si pentru un minut, de la problemele zilnice. Pe langa bucuria estetica, culoarea verde induce o stare de relaxare si contribuie la detensionarea ficatului, unul dintre organele cele mai afectate de stres.

Consumati multe fructe si legume nepreparate, crude si veti beneficia de hrana vie atat de necesara unui organism viu.

Oferiti-va 20-30 de minute zilnic in care sa reduceti stimulii exeriori la minim: gasiti un loc linistit, inchideti telefonul, televizorul, radioul, reduceti la minim lumina, muzica si stati. Pur si simplu stati! Indepartati obsedantul „nu sta degeaba” pentru ca atunci cand stati in aceste conditii, stati pentru voi, pentru binele personal si astfel, „faceti” ceva ce nimeni nu poate face pentru voi. Asta imi place mie tare.

- Un exercitiu foarte simplu dar foarte eficient este cel in care, planificat sau spontan, ne oprim din activitatea pe care o facem, ne frecam palmele una de alta pana se incalzesc si apoi le punem pe ochi. Beneficii: relaxarea oferita de caldura palmelor si de intunericul creat astfel si energizarea a doua meridiane care strabat intregul corp si al caror punct de plecare se gaseste in preajma ochilor – meridianul vezicii biliare si cel al vezicii urinare. Nu in ultimul rand pauza oferita de executarea acestui exeercitiu va ofera momentele necesare detensionarii sistemului nervos si a decontractarii musculaturii oculare.

Incercati macar unul din sfaturile de mai sus. Functioneaza garantat! Daca vreti mai multe sau vreti sa aflati si alte metode pentru reducerea stresului sau despre ce minuni mai facem noi va asteptam telefonul sau email-ul.

www.officeinsights.ro