joi, 8 septembrie 2011

Cele 8 palarii ale brandului personal!

 




Vorbeam ieri despre acele "palarii". este vorba, de fapt, despre cum ne impachetam noi ca produs in fata unui posibil/ potential angajator.
Conform lui William Bridges in Creating You&Co.:
*"palaria" marketing
*"palaria" dezvoltarii de produse
* "palaria" operatiuni
* "palaria" servicii clienti
* "palaria" vanzari
* "palaria" managementul informatiilor
* "palaria" managementul timpului
* "palaria" planificare

Este o lista destul de intimidanta, dar acestea sunt niste conditii care trebuie indeplinite in momentul in care avem anumite pretentii si angajatorul se simte dator sa ni le satisfaca.

Marketing: cunostintele voastre de literatura in marketing trebuie sa fie convingatoarea. Nu zice nimeni sa fiti doctr in marketing, dar sa aveti idee despre ce se vorbeste pentru a va forma o idee generala corecta.

Dezvoltarea de produse: oferiti servicii/produse cautate si astfel, cautati in permanenta sa va imbunatatiti portofoliul de produse

Operatiuni: voi insiva va aflati la conducerea unei afaceri- trebuie sa pregatiti rapoarte excelente! La sfarsitul lunii cifrele trebuie sa fie corecte!

Servicii clienti: se refera la fidelizarea clientilor existenti. In fiecare zi trebuie sa va dedicati cel putin o ora in care sa va ocupati de clientii existenti.

Vanzari: vindeti! vindeti! vindeti! Proiecte Geniale!

Managementul Informatiilor: asigurati-va ca aptitudinile voastre asigura si respecta anumite standarde

Managementul Timpului: ziua nu are suficiente ore! Dar trebuie sa fim in permanenta constienti  si concentrati pe acest facpt incat toate acctiunile pe care le indeplinim intr-o zi sa fie orientate pe alocarea eficienta a timpului.

Planificarea: cine sunt eu/ ce vreau eu? care sunt valorile mele? care este proiectul meu WOW?


Niciuna dintre cele 8 palarii nu trebuie trecuta cu vederea. trebuie sa ne transformama intr-un zmeu cu opt capete, sau mai bine zis O MINUNE CU 8 CAPETE. In mod clar, unele palarii se vor potrivi mai bine ca altele, iar in acest caz trebuie sa ne concentram pe  cele care nu ni se potrivesc cum trebuie.


Spor la incercat "palarii"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu